Everything is planned, let the New year come

Kläderna klara.
Maten klar.
Drickat klart.
Place styrt.

Nyårsafton imorgon!
Helt klart ett av årets höjdpunkter alltså.

I mellandagarna har det mestadels blivit träning, tunga träningar med mycket skridsko. Annat har inte orkats med helt enkelt förutom planeringen som vart i full gång sen julen tog slut. Många sena, och trevliga, kvällar hos boysen med en hel del pokerspelande. Och nu börjar det närma sig. Höga förväntningar inför morgondagen. Hoppas att det levs upp till de bara.

Ikväll väntas träff igen för att göra klart de sista som skall göras till imorgon. Var är inte bestämt än.

//iJ

Now it's finally over

Äntligen över.
Nu har ångesthögtiden julen äntligen passerat.

Det ända som är positivt med julfirandet är nog all den mat som det utan dess like bjuds på vart man än kommer. För som till exempel att handla julklappar. "Det är mer plåga att hitta julklapparna än glädje att ge bort dom".
Stämmer ganska bra tycker jag, men även denna stora sak som att ta emot julklappar är något föraktfullt. Alla sitter där och ser så där överdrivet glada för att fått ett ljus. En fasad som alla vet om, men man kan får inte klaga för det är inte svenskt. Sen klassiska kommentaren "Åh tack, precis vad jag behövde!". Betyder väl "Vafan ska jag med detta skit till?" enligt min tolkning.

Men visst, lite mysigt är julen i alla fall, då släkten samlats och man äter god mat tillsammans.
För min del startade julafton med en skön sovmorgon för att senare åka ner till tågstation för att möta upp farmor Anita som kommit ner från Luleå. Trevligt, var några månader sen man träffade henne sist. I sitt släp hade hon även med faster Carina som kom från sthlm.

Blev Kalle Anka, julklappsutdelning och mera mat för att sedan titta på en rad av filmer. Ganska typisk julafton men visst det får gå, jag är ju ändå svensk. Så även jag säger "Åh tack, precis vad jag behövde!".
Ganska snabb sammanfattning om julafton men finns inte så mycket mer att tilllägga.
Skulle kanske vara att jag måste nog ha en av världens sötaste bror, Adrian. Han var inte det minsta rädd för den farlige tomten utan visar vad skåpet ska stå genom att kliva fram, ge tomten en puss och på ett stapplande sätt får fram "thack tonten, fö jhulkappen". Skön grabb!

image8

En liten trevlig julklapp som jag fick av farmor(?!) Klockrent.

Juldagen däremot börjar inte på det bättre sättet, men har väl dock mig själv att skylla mig själv.
Jag somnade kvällen innan vid gryning, runt 5, för att sedan bli väckt klockan nio dagen efter. Av broder som kommer in, tänder lampan (som far lärt han) sen lägger han sin polisbil brevid mitt huvud och drar igång syrenerna. Att tilllägga som gör det hela jobbigare är att just den polisbilen köpte jag till honom i julklapp.
Upp och mer mat var det dags för. Sen var det dags för farmor och faster att ta farväl.
Planeringen sen skulle betytt utgång, men med omständigheterna som väder och inget kröksug så ställdes det in.
Kvällen avslutades iställlet med pokerspelande hemma hos Joel.

Nu väntar Annandagsmiddagen som vanligt hos mormor, brukar vara riktigt god mat. Men tyvärr så saknas kocken iår ;( så man får inte ha för höga förväntningar.

Snabbsummerad Jul, igår var det smått spån på nyårsafton och ikväll blir det ännu mer planering.
Det är inte många dagar kvar nu ;D
Kommer bli kanon hoppas jag !

// iJNL

Christmas presents

Eftersom vi startade terminen med att komma försent så var jag och Joel ofrivilligt tvungna att avsluta lika snyggt.
Avslutning, gjordes absolut inget vettigt.
Helt onödigt att ens åka ner till skolan, och att Arne inte ens kosta på lite fika denna gång var lite av en besvikelse.
Lunch på Hantverkaren med familjen + halv mormor var mycket trevligt, god mat och inte allt för mycket folk.

En bilfärd till Västerås för julhandling blev dagens nästa aktivitet. Som tur så behövde jag självklart inte åka ensam utan hade Jonathan, Joel och Johan med mig, de 4 J'na.
Såg ett antal bilar stå efter vägen till Västerås, kan inte vart någon tursam dag för jultrafiken.
Själva julhandlingen gick över förväntan och vi blev klara flera timmar tidigare än vad jag hade trott.
Och innan vi skulle ta avfärd hemåt så får vi se en underbar dog sitta i en bil, ser exakt ut som att hunden kör bilen haha ;D
Idag var en klockren start på lovet helt enkelt

image7

Här är hunden haha, tyvärr blev inte denna bild så bra eftersom hunden såg mig när jag försökte smyga fram och slutade då att titta framåt
.

Nu är det bara blicka framåt, börja planera på allvar inför Nyår.
Match imorgon, så måste nog sova någon timme nu.

Before Christmas holiday

Godkväll

Sista dagen i skolan innan jul avklarad!
Avslutning imorgon.
Så jävla skönt helt enkelt haha!
Kunde nästan blivit en klockren dag om inte jag och Joel stått nere i skolan i väntan på en fysiklektion och insett att den var inställd, morgonlektionen. Men vi fick göra vårt bästa att hålla oss vakna till nästa lektion, en matematiklektion där Malte bjöd på hembakat och julmust. Malte, vad skulle vi göra utan dig ;P haha
Annars så var det bara en lång, 3 timmars, bildlektion kvar av dagen och den betades av relativt snabbt.

Efter skolan var det hem till sängen som gällde för att sova, ett power nap innan träningen.
Träningen kändes seg, inga framsteg gjordes...
Väl hemma igen hade Anna fixat smörgåstårta ;D mmmm fint!!

Nu blir det sova igen och dagen imorrn kommer kanske bjuda på något speciellt!

Godnatt

Reverse the trend

Nu måste jag höja aktiviteten här alltså, vart riktigt kasst. Haha ;) Så idag blir det mycket att summera. Frågan är bara vart man skall börja.

En bra början är nog att trenden med A verkar ha vänt, 7-2 på bortaplan mot Nor i en rivfärdig och risig ishall med hönsnät och en läktare som kunde ta in en publiksiffra som man får plats att räkna till på händerna. Spelet har nu börjat hitta tillbaka där vi var tidigare under säsongen och det var aldrig nära en förlust, (hade en ledning med 7-0 i cirka 10 minuter in i tredje perioden).
Bussresan hem var planerad att den skulle tillängnas åt matematik och samhällspluggande men i trötthet och segerkänsla så fick det utgå. Humöret var på topp och det bjöds tillochmed på säsongens första (och enda?) mackstopp, en skräll.

image5

En halväten baguett, en kopp kaffe och matteboken var det som bussresan hem skulle innehålla.


image4

"CsFarfar" ägnade all tid i bussresan hem åt datorn, inte fullt oväntat haha ;P

Väl hemma så blev det lite pokerspelande innan sängen och sömnen skulle mötas. Pokern resulterade, och en turn. vinst kom skönt efter dagens match som grädde på moset.



Måndag.

Finns inte så mycket mer att tilllägga, har aldrig varit en bra dag och det skulle inte heller ske några förändringar denna vecka.

Vaknar halv tio och inser direkt att matematikprovet i stort sett var slut. Fanns inget att göra utan kolla schemat och sova vidare en stund för att sikta på nästkommande lektion. Det var en ganska oseriös idrottslektion där man fick göra vad man ville. Utmanad i badmintonmatch av Masse och gnistan höjdes direkt. Spelar extremt bra och leder med 2-0 i sett, sen står Masse för årets vändning och vinner med 2-3, han förvandlades från en påse skor till en enastående elitspelare på bara några få minuter...

image6

Jag och Masse vid ett annat tillfälle, absolut inte en idrottslektion ;P

Direkt efter idrottslektionen var det dags att få i sig lite mat för att åka till ishallen, träning med hockeygym stog på tur. Eftersom att det skulle spelas skol SM idag( tisdag ). Kändes väl lite sådär när man väl kom hem och såg på klockan och kunde konstatera att den just passerat 23.30. Inser att man tillbringat ungefär 12 timmar i ishallen ;P
12 timmar !
Det är ju sjukt egentligen.



Game day - Carlforska vs Ullvi

Med tunga ögon stänger man av alarmet på mobiltelefonen. Och ner till ishallen för samling inför Skol-SM. Surret gick, allt handlade om vilka som Carlforskas lag skulle innehålla, förhoppningarna var höga på att det sämre laget skulle stå på deras laguppställning men ändå så fanns oron.
Vi kommer dit och Jerker kommer till mig och säger att han sett 2 stycken som inte hör till dem bättre och nu stiger förhoppningarna.

Men så fort vi entrar isen så kan man skåda att Carlforska ställt upp med i stort sett hela deras J-20 Super Elit lag. Med en hel del landslagsmeriterade spelare.

9-4 efter att vi gjort en bra match långt utöver förväntningarna, för allt utom storvinst hade varit nederlag för dom. Så Ullvigymnasiet gör första skolmatchen någonsin och gör det med flaggan i topp ^^ Bilder från matchen kommer upp snart ;)

Med denna genomkörare i benen så var det bara hem för träning med A. Det gör det inte heller lättare att träningen ska i stort sett bara innehålla gricker, riktigt tungt!

Väl hemma och nyss fått mat, med slitna ben så känns det lite skönt iaf, för imorgon blir det ingen skola. En shoppingtur till V-ås med Joel är nog det enda som kommer att hända imorgon.
Skönt!
Nu blir det nog lite pokerspelande innan det är dags för att sova några timmar ;)

Over and Out






Finally some sleep

Fredagkväll och tröttheten har nått sin absoluta toppvärde.
Två stycken prov betades av idag, skönt! Bara MaE prov på måndag kvar nu i stort sett. Annars har det inte hunnits med så mycket, för efter skolan var det bara att äta och vila för att sen bege sig ner till ishallen och kvällsmatch.
Slutade i seger med 8-4, kanske har trenden vänt nu.
Det återstår att se på söndag.

Nu ska jag ta en efterlängtad sömn, och sova ikapp timmarna som man missat under den gångna veckan. Kanske lyckats samla ihop till 20 timmars sömn sammanlagt, så skulle behöva gå och lägga mig nu för att vakna upp på måndagmorgon om man ska räkna på en 8-10h sömn per natt ;P haha

Gnatt



The usual reality

Nu börjar det äntligen närma sig jullov och lite vila, ska bli så skönt!
Ser fram emot att kunna vakna på morgonen, kliva in i köket, öppa kylskåpet och plocka fram en saftig, fin julskinka. En julskinkmacka med skånsk senap med ett stort glas julmust ;P men det är trots allt några dagar kvar eftersom det är olagligt att göra iordning skinkan tidigare än dagen innan ;) fusk bestraffas av tomten genom att man inte får lika många julklappar !

En annars riktigt tung vecka som bara innehållit skola och träning, fast det är väl så det ska vara. Men nu börjar veckan gå mot sitt slut. Ska bli underbart med helg (=sova + spela matcher) men med tanke på att det är matematikprov på måndag så måste det nog in några timmars pluggande även denna helg.

Bittert men verkligheten.

Imorgon väntar hemmamatch och 2 stycken prov. Så just nu är det fokusering på pluggandet. Blir nog inte lika sent ikväll som det blev igår men tidigt blir det nog inte heller. Får helt enkelt se när man känner sig nöjd ;P

image3
        
 För övrigt gick projektredovisningen galant och vi hade inga problem att surra även fast vi skippade manuset

// J


Preparing

09.45 ringde klockan i lördags.
Kvart över skulle Jerker hämtas upp och avfärd mot ABB-arena. Vi var tvungna att vila men detta hindrade dock inte oss för att följa matchen från läktarplats. Ett taggat Vik stog för motståndet denna förmiddag. Som visade sig vara en pingismatch där Vik hade vassast chanser men där Köping gjorde mål, slutresultatet kunde fastställas till 2-2 och vi är nöjda med den poängen. Fortfarande serieledning!

Lördagkvällen blev lugn eftersom söndagen skulle innehålla en extremt viktig match. Där A skulle gästa Karlskoga i Nobell-hallen. En vinst var ett måste och kändes nästan som att den skulle komma.

8-1...

Bakslag...

Och vi fortsätter att göra säsongens sämsta match efter match. Uppförsbacke, brant uppförsbacke är just nu vad det är. Detta leder till en träningsledig måndag så det skall bli en av de tyngsta träningarna denna säsong imorgon, usch ,P är ju inte direkt vad man vill men kanske är det just det som behövs för att vi ska börja prestera igen.

Nu blir det en kort promenad upp till Joel för att finslipa projektredovisningen som skall äga rum imorgon under förmiddagen ;) Hej&Hej

//Nilsson



Cold and rainy days

En vecka till avklarad, ett Jullov med Julafton och Nyår närmar sig med stormsteg. Proven och inlämningsuppgifterna blir färre och färre, nu är det bara vädret som skall hitta tillrätta. För, lite snö såhär en decemberdag skulle inte alls skada det minsta. Så trött på detta eviga regn som aldrig tar slut, det har nog regnat 2-3 dagar i sträck nu!
Sinnessjukt...
Vädret och mörkret förändrar tillvaron på ett så negativt sätt, det gör att man har samma ork som man borde ha, samma gjäldje som man har under sommarhalvåret.

image2

Längtar tillbaka till värmen ! (och allt annat där!;P )

Imorgon lördag blir det att gå upp relativt tidigt för att åka med Jerker och Forsberg för att kika på när J20 kör över Nores VIK. Efter att vi hejjat fram vårt Köping så blir det en lång kväll som kommer att bestå av pluggande. Plugga en lördagkväll, låter inte så speciellt tillfredsställande men det är projektredovisning på tisdag och då måste jag och Joel försöka glänsa lite ;)

Annars så är det itne så mycket planerat inför helgen och man får helt enkelt se vad som bjuds på !
Nu är det dags att fortsätta med pokern och se klart Constantine ;D

//JNL

Two days of contrast

En tung Onsdag med prov, sega lektioner och match. Med inga bra resultat på något av dem. Att förlora med uddamålet hemma mot ett arvika som i stort sett ställde upp med sitt juniorlag är absolut inget man kan hänga med i granen, eller som man har råd med ifall det ska bli kval... Bara tre matcher kvar nu innan juluppehållet så nu gäller det att ta 6 av 6 möjliga pinnar.

Tillskillnad från Onsdagen blev Torsdagen det motsatta. En klockren skoldag som endast innehöll en lite halvseriös bildlektion där ingen "läxa" ens är att tänka på. Att även denna dag innehöll en match var inte oväntat och nu var det dags för AJ Nort Stars att ta emot gästande Fellingsbro/Frövi. Serieledarna mot botten. Mer än så behövs inte sägas, ett tråkigt J20 körde över Fellingsbro med 9-2, en promenadseger skulle man kunna säga. En sväng förbi OK/Q8 och köpa en påse chips med lite pokerspelande för att runda av kvällen blev inte heller det helt fel.

Natti

J.Nilsson

Logical physics

Borde egentligen sova vid det här laget men eftersom det är fysikprov imorgon så måste jag försöka lära mig det sista. Ligger här i sängen, trött som bara den och gör allt för att hålla mig vaken. λ förvirrar just nu.

Gårdagen blev som alla andra måndagar helt värdelös, usch! hatar verkligen måndagar... Gjorde verkligen ingenting nyttigt varken hemma, i skolan eller på träningen. En dag som allt går åt pipsvängen. Det är en sådan dag man glömmer nycklar och skolarbeten. Men som tur så är det några dagar kvar nu till nästa måndag igen!


image1
En lite roligare bild från Fysiklektionerna, kanske dyker denna formel upp på provet ;)


Att denna dag skulle bli stressad var inget som jag inte var beredd på, med ett FyB prov imorgon, med klipptid mitt på dagen, med träningen osv. Men tror jag har hunnit med allt som skulle hinnas med idag, förutom att man skulle hunnit pluggat lite mera kanske. Så nu är det bara att ladda på för morgondagen som innehåller det mesta. Ett prov direkt på morgonen sen en sega fyra lektioner till som skall avslutas med samhäll. Inte roligt. Kvällen bjuder på match så något annat hinns nog ej med.

Nu måste huvudet ner i fysikboken igen ;P
Lycka till imorrn Jesper !
Over and Out!

The countdown begins

Godkväll

Man kan ganska lätt summera helgen därav den mestadels bestod utav matcher (som vanligt).
Fredagen, en lång och riktigt seg skoldag, enligt schemat så börjar den runt 8 och håller på så länge som till halv 4. Det som inte heller gör den lättare är att det blir mörkt ute så pass snabbt nu. Både jag och Joel skulle gissat på att klockan hade varit 9 på kvällen om man inte visste när vår skoldag tar slut. Knappt hemma innan det var dags för träning, direkt efter så väntades det att man skulle stå för skjuts när föräldrarna skulle ut på Julbord i V-ås, på hemfärden fick det bli en McD för att "lyxa" till det hela för att sedan avsluta kvällen med en film hemma hos tim.

Lördagen börjar inte bra, vaknar som vanligt för sent fast jag ställt klockan i tid och detta leder sen till en liten försening till samlingen, som inte ser bra ut nu när man blivit kapten(?) haha. Det vände ganska snabbt då Faiken fick gå på en mina av J-20, och en promenadseger med 5-0 var ett faktum.

Dagen därpå så var det dags för A att åka upp till Faiken och hämta fler pinnar. Vilket visade sig inte alls vara så lätt. förlust...

Förövrigt så har inte helgen bjudit på så många andra godsaker och nu väntar en ny skolvecka med lika många prov och inlämningar som vanligt, detta eviga tjatande tar aldrig slut. Men idag är det 1a advent och juletiderna börjar nalkas med stora förväntingar inför den stora dagen, Nyårsafton. Planeringen har börjat, listorna från min och Joels del är i full gång och i år sparar vi inte på krutet haha ;) Just detta är nog det lilla ljuset vi ser nu i denna mörka pluggårstid.

// J

RSS 2.0