We were going to a ball

Jajamensan nu var det dags att gå på denna omdiskuterade bal. Riktigt trevligt hur som helst. Fina kläder hade vi alla och påminnde lite om just pingviner. I och för sig så var inte hela tillställningen perfekt planerad men det blev ändå vad man gjorde det till. Vi gjorde det bra.
Ett minne som kommer att kommas ihåg åt det positiva!
Tack till Jenny som var balpartner. Hoppas även du fick en trevlig kväll.
Nu börjar firande på allvar.



Samlade

jnilsson

Almost there

Då var det dags.
Student 08.
Betygen satta. Nu bär det igång.
Student 08.
Haha skönt.

Its time to get drunk seriously

Ja nu blev det ett tag sedan man var här och skrev.
Dåligt.

Men men, det har gått åt mycket tid nu till vårt lilla nya projekt. Sällskapet II introducerade nämligen häromdagen Sällskapsresan - En blogg om Sällskapet II.
Så blivit mycket kodning och sånt tråkigt för att få det att se bra ut. Men nu börjar det äntligen bli klart och blev rätt schysst faktiskt.


Idag har vi bland annat skrivit klart det sista aulaprovet. Kändes mindre roligt, att man skall börja stå på egna ben snart och inte gå i skolan. Eller ja, det blir nog bara för något år.
Men det är inte slut än, 3 dagars plugg, 2 prov och 2 inlämningsuppgifter. Fredag klockan 9.15 så skall nycklarna till skåpen lämnas in så då stämplar vi bara! Wiiiee!
Ta med pluntan till skolan ? Självklart!
Nästa vecka är en fisketur inplanerad. Trevligt. Skönt att få komma bort från allt och vara sig själv för en stund, haha.

jnilsson

The skill of being a boar

Vilken klockren dag igår!
Konsten att vara galt.

Klockan tio minuter i 7 så gick klockan igång på högsta volym. Hade vart lite extra galtig eftersom dagen skulle ta händelse i skogen så var det inte Snook 17 Juni som alarmsignal utan en galande tupp. Upp och i med en fin frukost samt packa det sista för en snabbvisit i skolan. Bussen stog uppbackad vid skolan och en fin dag stog att vänta.


Väl där så slöt Jimpa och Jens upp och vi fyra visade hur det skall gå till när man rör sig ute i skogstrakterna. En dag som var heltrevlig, den ena var värre än den andra som busschauffören sa.
Det bjöds på mycket vandring till att börja med för att vi sedan skulle ta ett matstopp. Där visades klass. Dem flesta plockande som vanligt upp grillkorv men vi lite mer rutinerade spelade i en annan liga. Jens och Jimpa hade fixat ett stormkök och började genast laga makaroner och korv. Jag i min tur ville inte vara sämre så jag tog därför fram gravad norsklax och ett paket Jokk bärdryck, haha.

Lite senare så kände vi att fiske var något vi inte kunde gå miste om så jag och Jimpa började leta efter material för att skapa. Så vi lyckades konstruera ett fint flugspö som Jens kastade loss med. Dessvärre fick vi ingen fisk. Tråkigt. För att fullborda vår lilla utflyckt av extrem galtighet så knäpptes även ett par lättbiror.


Jimpa hugger ved



Joel och Jag som galtar



Kvällen skulle bjuda på studentkrök som sagt. Behövs inte sägas mer. Krök är alltid krök. Men vad gjorde Masse. Poliseskort hem. Haha. Hela kvällen blev trevlig och saker hände högt och lågt.

Fick en klockren bakfylla idag när jag vaknade, huvudvärk som om jag var på en rockkonstert. Vatten behövdes i mängder samt en riktigt fin dusch. Duschade nog i 1 ½ timme alltså. Sedan gjorde jag ett besök hos Masse för att plocka hem lite saker sedan gårdagen.

jag masse

Masse och Jag

Jonathan plockade i sin tur upp mig runt halv 4 när jag kommit hem så att vi kunde åka ner och ta en "bakfyllepizza" nere på Waynes. En kycklingsallad med fetaost! Godare en sådan dag. Mycket snack om gårdagens bravader då allt möjligt kom fram. Ja, vad ska man säga.
Nu väntar mera mat, tacos, till ishockey hela kvällen.

Over and out

A day in the forest

Jaaa! Sverige !
3-2!
Många har tvivlat liksom jag att Sverige inte skulle ha en suck utan alla NHLspelare, men så klart så överbevisar Tre Kronor gång på gång. Men vilken match. Sen att Norge i alla fall till en början såg ut att ge Kanada en match var ganska roligt. Tyvärr visade Kanada vilka som är ett av de bästa lagen just nu, med Heatly som tjänar mer per månad än vad hela Norska Alandslaget omsätter.

Onsdagen har varit skolfri och i stort sett händelsefri. Laddat en hel del inför morgondagen som kommer bli skapligt galtig. Har plockat fram gummistövlarna, regnställ och fina kläder. Tyvärr så fann jag ingen trevlig mössa men får nog bli någon keps eller dylikt. Köpt riktigt fin mat och laddat mycket fysiskt. En heldag i skogen är det som gäller. Haha.
Kvällen = Studentkrök.
Fredag => tung.
Blir nog en saftig sovmorgon kan jag tänka mig.


Jag och Joel i vintras



Studentkrök

Nu kanske man skulle ta och sova lite tidigare då morgondagen kommer att vara energikrävande. Eller nej det får bli en session poker först. Klockan är trots allt inte för mycket.

jnilsson

Why use a map?

God kväll!

Efter att ha vaknat helt på fel sida imorse, då jag snoozat alldeles för länge, så lyckade jag ta mig iväg till skolan. Väl där verkar allt följa tidschemat. Inledande var det en Kemi lektion som stog på plats.
Men i slutet av lektionen så börjar telefonen ringa, och eftersom en tripp till e-tuna stog inbokat så var både jag och Joel övertygade om att det var just Jimpa som ringde. Då jag lyckats radera min kontaktlista och inte har några nummer kvar!

Det visade sig vara Johan som undrade om jag var på väg till Hårfixarn. Ajaj. Som tur var så ringde han innan min egentliga tid bara för att, och jag klarade mig undan med bara en 5 minuters försening. TUR!

När jag väl var klar där så var även skoldagen avklarad, Jens hämtade upp mig och vi åkte vidare dit Joel och Jimpa skulle hämtas. Avfärd mot E-tuna.
Tuna park fick stå som mål 1 på listan och en fläskfilé med bearnaisesås och potatisklyftor beställdes in så fort vi nått resturangavdelningen. Lite shopping där för att senare fortsätta vår resa.

Nu väntade ÖoB för att inhandla jägarsaker inför torsdagen. Det roliga var att ingen visste nämligen om vart det låg någonstans, eller om det ens fanns ett ÖoB i  E-tuna. Men efter en kort diskussion så beslöt vi oss helt enkelt att gå på känsla, Jens pekade ut ett håll som han tyckte kunde kännas rätt. Så vi åkte lite överallt, lottade i stort sett i varje korsning om höger eller vänster och efter ungefär 20 mins randomkörning så kom vi fram till en korsning igen.
-Här ska vi inte in eller ? säger Jens
-Nej, eller JOOO!! utbrister jag efter att ha skymtat ÖoB skylten lite längre bort. Jens får göra en fin improvisationssväng mitt i korsningen. Men äsch. Vi hittade!
Lite trevligt att vi hittade till ÖoB från TunaPark på bara ren känsla och intution.

Annars har jag bara hunnit träna efter och småpluggat lite. Nu däremot blir det en bra film med te och mackor, för att man är ledig imorgon. JARRÅ!

GNATT

Think before you act, otherwise you'll regret your words

Efter att ha bevittnat matchen mellan Sverige och Ryssland finns det bara en sak att konstatera.
Doug Murray.
Han delar ut en tackling som får hela hockeysverige att vakna, och hela ryssland för den delen med. Att han sedan "hånar" Morozov i direktsändning är så iskallt att se. Äntligen en svensk som inte är ödmjuk och teknisk.
Men att Sverige håller klass var inte vad jag alls trodde skulle hända. Men det är positivt.

Haft en dag som bestått till mestadels utav att grejja här hemma och leta efter lite borttappade saker.
Sitter just nu med en varm kopp te och två stycken äpplen, riktigt fint. Så nu blir det nog att bege sig mot sängen för att läsa någon fin bok. Får se vad det bjuds på.

Imorgon väntar shopping på tunapark i etuna. Helt klart trevligare än att sitta och häcka i skolan. Hela veckan ser ut att bli lika slö då Torsdagen skall tillbringas i skogen. Direkt efter så är det dags igen för ett studentkrök.

image58

Tim och Mazze laddade med nya upptåg inför studentkrök?
sömn nu!

A beautiful day

Har precis vaknat från ett underbart power nap, skönt att bara kunna ta ett sådant utan att känna sig stressad. Men vilket väder idag alltså! Hur skönt är inte detta väder!
Konstaterade att termometern nått 30 graders sträcket idag! Äntligen!

Har inte gjort så jättemycket idag förutom att grävt i solen och solat. I och för sig så har jag tränat ett gymnastikpass med min syster. Hjulningen var inte längre som den borde vart. Att det kunde vara så svårt att få benen raka alltså, haha. Däremot satt handståningen relativt bra, liksom hopprepet. När jag väl stog och hoppade så kom far ut och valde att slå sig ner i solen och se på, efter några minuter så frågade han hur jag kunde ha blivit så bra på hopprep. Detta efters om jag för några år sen inte ens kunde "hoppa hopprep". Haha. Känner mig nöjd!

För att fortsätta träna så var ett inlinespass inbokat, men desvärre så blev mitt pn lite för långt och kände därmed att jag inte orkar prioritera detta. Även fast det är klockrent roligt.


Iskall reklam från Nike/Bauer med Martin St.Louis. Snacka om att man blir taggad för ishockey!

Ikväll blir det ishockey och grillning med Tim hemma hos mig, sedan vet jag inte alls vad vi hittar på för något roligt. Kanske lite fotboll i kvällsvärmen. Sverige möter Ryssland ikväll, nu kan man äntligen börja prata om hockey och Sverige får sig en riktig värdemätare. Nu får man se om Sveriges elitseriespelare har något att säga till om.

jnilsson

Time is running away

Ja, sitter man här igen. Natten börjar gå mot sitt slut och en dag till är slut. 135 miljoner, tippat någon snubbe från saltsjöbaden kliver in. Jag har sjukt svårt att unna folk sånna summor, blir lite avis. Äsch säger väl som alla svenskar; grattis, vad roligt! ( = fyfan va tur, fan också det skulle vart jag )

Sista aulaprovet imorgon, känns lite tråkigt ändå. Att det börjar bli time att lämna skolan för gott, i alla fall ullvi. Men men inte mycket kvar nu samtidigt som studenttiderna börjar nalkas. Ballottningen klar.
Bal. Rigg. Finklädd. Stupfull.
Alla orden hänger ihop med varandra på ett eller annat sätt. Det som ska bli roligast är att se vem som skall bli bjuden på en grav mängd alkohol där borta. Tävligen är öppen. Hehe lite ironiskt men ändå roligt.

image57

Ja då vare dags !

Men vad hände igår, upptäckte att podden gett vika. Inge vidare, så nu måste jag ha en ny. Klarar mig verkligen inte utan. Tänkte först att man kan ju vänta till iPhone kommer men eftersom det fortfarande är obestämt så får det nog bli en tills vidare.

Hur som haver så börjar tiden gå fort känns det som, klockan redan...


What's the best prepare

Man funderar ofta över vad som är bäst uppladdning inför ett prov, att läsa lite mindre och gå till sömns mycket tidigare. Alltså att vara mer utvilad eller om man istället skall vara uppe länge för att läsa så mycket som möjligt och så tätt inpå.

Nu ikväll var det inga funderingar eftersom det är ishockey vm och Sverige möter Frankrike i andra gruppspelsmatchen. Men hur som helst så undrar man vilket som är bäst, eller gör att man presterar bäst. Själv tror jag nog det är att sova tidigt, då när man sover mycket eller så pass som man skall så mår man ofta bättre. Jag själv brukar bli lite mer kreativ av att sova längre.

image54

Hittade en lite häftig bild från ett antal år sedan, självklart nätade jag där!

Kom hem till far idag och fick mig en trevlig syn. Hela familjen sitter ihoppressade i soffan som står placerad i vardagsrummet. Först såg jag inte direkt vad de gjorde men kunde ganska snabbt konstatera att de såg på film. På bror Adrians tv! Vet inte precis hur stor den är men uppskattningsvis kanske upp till 7-9 tum. Lite komiskt med tanke på att vi nyss byggt nytt tvrum och inhandlat en aningen större tv.

Nej nu ska jag se klart det sista på hockeyn och plugga lite till innan jag tar och knyter säcken för kvällen. Sverige leder nu med 8-0 så det borde vara en ganska självklar seger. Kommer bli lite roligare att se Sverige möta någon lite mer namnkunning nation, liksom Frankrike egentligen...Ja vad ska man säga. Godkväll kanske.

Moment of truth

En mycket lugn och stillsam morgon, var för krasslig för skolan helt enkelt när jag vaknade. Så har inte bara tagit det lungt idag och börjat läsa på inför morgondagens kemiprov. Att det är gjutet väder skadar inte heller, skönt att kunna plugga utomhus. Trots att man är lite krasslig så går det inte att låta bli.

Såg på reprisen av Sanningens ögonblick till lunchen, alltså vilket program. haha. Vissa får hur lätta frågor som helst medan man ser vissa blir totalt avsågade vid knäna. Jaja det är trevlig underhållning i alla fall, inte för att jag kan förstå hur man ens kan ställa upp om man har gjort något "dumt", borde väl vara självklart att det bör komma fram. Vore kul att se om någon kan gå hela vägen sen. Hur råa frågorna blir.

Nu är det dags att fortsätta med pluggandet. Usch.

The planning of the examination day have started

Igår så blev jag väckt vid lunchtid och uttvingad till bilen för att åka till v-ås och handla. Morgontrött som man är så blir man självklart irriterad på allt och alla under bilfärden. Det hela gör inte saken bättre när frukosten uteblir.

Men väl där så görs ett snabbbesök ( tog cirka 3 timmar ) på mediamarket. Bra sugen blir man när man går runt där inne på allt som har med teknik att göra. Samtidigt som jag gick runt där inne och spanade på lite allt möjligt så kom jag att tänka på hur hög ljudnivån är inne på en sådan affär.
Helt sjukt högt alltså.
Måste slita på psyket att jobba en hel dag där, fast man kanske inte reflekterar över det. Vad vet jag. Mats klarade i alla fall inte av pressen av allt utan föll för en MacBook Pro. Mor däremot hittade sig kyl och frys. Jag själv var riktigt nära att investera i ett xbox 360 elite. Får nog bli studentpresent, hehe.

Resterande av dagen gjordes bort inne på ikea. Kan gå runt där inne i timmar utan problem, så trevligt. Att jag sedan är extremt kräsen när det gäller att köpa möbler gör min mor ofta ganska irriterad. Nöjer mig inte bara för att det är bra, måste bli det bästa. Men efter mycket om och men så slutade det för min del med en garderob som passar in i mitt lilla rum.

image51

Måste ha!

Själva dagen idag har jag inte hunnit åstakomma speciellt mycket utan gjort lite allt möjligt. Kostat på mig att fixat ( nästan ) klart på mitt rum, varit förbi far för att åka iväg till kungsör och jobbat lite, sjösättning av båten. Väl där så fanns Peter på plats och efter bara några minuter anslöt även Mange. Var ett tag sedan man träffade dem, sköna lirare! När det blev klart var det dirket hem och dags att börja gräva.
Efter någon timme så kom mor förbi för att ha ett möte om studenten, dags att börja plandera den nu. Sedan har jag faktiskt inte hunnit med så pass mycket mer, tagit tag och börjat läsa lite kemi till provet på tisdag.

image52

Båtdags!

jnilsson

You'll never walk alone

Valborg var tyvärr lika överskattat som väntat, med ett väder som allt annat än vad SMHI hade lovat några dagar tidigare. Grillning blev det, samtidigt som en hel del mat skulle förtäras framför Masses tv. Bänkade för att se Liverpool ta sig vidare till en CL final så som de gjort ett antal gånger tidigare.

Nej men Liverpool kunde inte ta sig ann både Chelsea och domaren utan blev blåsta på ett antal lägen varav en solklar straff. Pinsamt. Men gratulerar Chelsea till segern och hoppas att domaren Roberto Rosetti även kommer att döma finalen så dem har någon chans att slå United.

image49

"Domaren har dömt sex matcher i Europa den här säsongen, fem gånger har det blivit hemmasegrar. Enda undantaget var när Chelsea vann i Valencia. Det kanske inte är någon slump" Benitez före matchen

Annars en mycket stillsam vecka och idag var det dags för bio igen, desvärre så hanns inte med ett besök på gränden utan vi fick nöja oss med en hamburgare i bilen på vägen dit. Filmen som vi såg var IronMan. Relativit bra enligt min bedömning. Men ingen slår 21 hittills, den var helt klart bäst.

image50

IronMan

Imorgon väntar en shoppingtur till v-ås, måste ha lite möbler och kika efter några snygga skor.
Börjar bli sent nu, eller rättare sagt tidigt. Så ska väl dra mig till säng.

//iJNL

RSS 2.0